Twee weken terug was ik gehaast op zoek naar een plekje rondom de Jaarbeurs in Utrecht. Ik had een afspraak met een oude relatie uit mijn netwerk. We zouden samen naar de BouwBeurs. Na 30 minunten rondjes rijden kwam ik terecht bij Interparking Hoog Catharijne. Ik liep in een stevig tempo door het winkelcentrumDe parkeergarage lag namelijk aan de andere kant van het centraal station. Net op tijd en schudde hem de hand bij ingang 9. Gelukkig, want ik heb een hekel aan te laat komen. 

Ik had Michiel al een tijd niet meer gezien of gesproken. Het weerzien was hartelijk. Michiel is commercieel directeur van een fabrikant van houten materialen voor de bouw. Ik heb Michiel in 2006 leren kennen. Toen was hij General Sales Manager bij een internationale club in de hardware. Wij hebben zes jaar zeer nauw met elkaar samengewerkt.  

 Hij heeft mij altijd goed geholpen. Ik krijg daar een warm gevoel bij als ik eraan denk. En ook de mensen binnen zijn organisatie spreken vol lof over hem. Je voelt gewoon dat hij jou succesvol wil maken. Hij vertelt dat dat het geheim was van zijn salesmanagement succes. Hij liet anderen merken dat het niet om zijn eigen succes ging. “Het succes van anderen is mijn succes, was zijn gouden regel. 

In alle drukte van bouwbeurs waren we op zoek naar een rustig plek om bij te praten. Na lang zoeken vonden we een houten bankje in de hoek van hal 6. Michiel zat nog niet heel lang in zijn nieuwe rol. Na even bijgepraat te hebben, kregen we het al gauw weer over de goede oude tijd. Hij vertelde dat hij de accountmanagers van toen nog steeds spreekt of volgt via Linkedin. De één was commercieel directeur geworden, net als hij, de andere was national accountmanager, de andere was weer hoofd binnendienst. De meeste van zijn toenmalige salesteams waren goed terecht gekomen. Iets waar hij apetrots op was. 

© Bas Resink & Josef Stevens

Share This

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten